Sammio

Mitä tarkoittaa olla entistä inhimillisempi siinä, mitä robotit eivät korvaa?

Paula Kilpinen

Blogi > Mitä tarkoittaa olla entistä inhimillisempi siinä, mitä robotit eivät korvaa?

Osallistuin viime lokakuussa heti RoboHR-seminaarin jälkeen Millennial Boardin Meet-up:iin, jonka aiheena oli tulevaisuuden työelämä ja tarkemmin kysymys ”What robots cannot replace, what does it mean to be more human?”.

Mitä tarkoittaa olla entistä inhimillisempi, mitä robotit eivät korvaa? Milleniaaleilla eli tällä hetkellä 20–30 -vuotiailla on aiheeseen pragmaattinen lähestymistapa. Kysymys ei ole joko-tai, vaan sekä-että.  On selvää, että tulevaisuudessa työtehtävät jaetaan uudestaan ihmisten, robottien ja algoritmien välillä, ja että ihmisten tehtäväksi jää se, minkä he taitavat parhaiten. Tätä yhtälöä ei ratkaista sillä, että ihmiset pyrkivät suoriutumaan tehtävistä robotteja paremmin – se peli on jo menetetty – vaan sillä, että ihmiset tekevät sitä mitä parhaiten osaavat, ja ovat entistä enemmän ihmisiä.

Mitä sitten robotit tai tekoäly eivät korvaa, ainakaan vielä? Tähän saamme vastauksen uusimmasta aivotutkimuksesta.  Ihminen on vielä ylivoimainen empatiassa, oppimiskyvyssä, luovassa ajattelussa sekä joustavassa, kontekstuaalisessa ajattelussa. Ja lopuksi, robotti ei korvaa ihmistä siinä, mikä tulee ehkä olemaan tärkeintä tulevaisuuden työelämässä: merkityksen luonti. Tulevaisuudessa johtajan tehtävä on enenevässä määrin luoda yritykselleen tai organisaatiolleen sellainen tarkoitus, joka sytyttää sekä aivot että sydämen, ja jonka yrityksen työntekijät ja asiakkaat kokevat merkitykselliseksi.

Lokakuussa Alma Talentin RoboHR- seminaarin osallistujat pohtivat, mikä milleniaaleille on merkityksellistä. Milleniaalit sanoivat kokevansa työnsä merkitykselliseksi silloin, kun he voivat kontribuoida johonkin itseään suurempaan tavoitteeseen. Lukuvinkiksi sain Emily Esfahani Smithin The Power of Meaning. Luettuani sen ymmärsin, että uusi milleniaalien sukupolvi ei ehkä tavoittelekaan hedonistista mielihyvää, vaan toimintaa ohjaa halu olla hyvä ja tehdä hyvää, halu liittyä johonkin itseään suurempaan, johon antaa oman panoksensa. Eikä tämä varmaan ole vain milleniaalien tahtotila, vaan meistä monen muunkin.

Minulla on ilo toimia RoboHR – Älykkäät ja tehokkaat prosessit -seminaarin puheenjohtajana jo kolmatta kertaa toukokuussa. Joka kerran osallistujille on tarjottu mahtava kattaus alan ajatusjohtajien puheenvuoroja. RoboHR-seminaarissa saamme kuulla konkreettisia esimerkkejä mahdollisuuksista, joita robotiikka ja tekoäly tarjoavat työtehtävien uudelleenjakoon. Koko ohjelman näet tästä.

 

Paula Kilpinen

KTT, toimitusjohtaja, valmentaja, Business Coach

HRM Partners

Jatkuva osaamisen kehittäminen vie eteenpäin – nyt kaikki koulutukset etänä!

\"Järjestelyt onnistuivat erittäin hyvin etäyhteydellä omista ennakkoepäluuloista huolimatta.”   Alma Talent ...

Lue lisää

Ota etäopiskelu haltuun – viisi vinkkiä joiden avulla onnistut varmasti

Luo itsellesi onnistunut etäopiskelukokemus Organisaatiot siirtyvät parhaillaan ryminällä verkkoon ja myös koulutuksiin...

Lue lisää

Median ja viestinnän murros

Miten sinä pärjäät mediassa? ”Mä en tajua, miksi ylipäänsä pitää enää olla olemassa joku media? Ihan kuin se p...

Lue lisää

Case-esimerkit valottivat bottien mahdollisuuksia Chatbot Day -seminaarissa

Väitöskirjatutkija Sami Koivunen Tampereen yliopistolta osallistui Alma Talentin Chatbot Day - Robotti asiakasviestijänä ...

Lue lisää

Webinaariosallistuja, keskitytkö olennaiseen?

Webinaarien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Suosiota selittää muun muassa osallistumisen helppous, jo...

Lue lisää
Alma Talent huomioi koronaviruksen koulutuksissa

Alma Talent seuraa koronavirustilannetta tarkasti noudattaen THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme koonneet tähän keskeisempiä ohjeita yhteisen turvallisuuden takaamiseksi.

Tehdään yhdessä turvallinen tilaisuus meille kaikille!

Saapuminen tilaisuuteen
Osallistu tilaisuuteen vain terveenä. Koulutukseen ei tule tulla, jos on minkäänlaisia sairastumiseen viittaavia oireita.

Turvavälit
Pyydämme Sinua ottamaan huomioon turvavälit valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Säilytä reilu etäisyys muihin osallistujiin kaikissa tilanteissa, älä kättele tai halaa. Kokouspaikkamme huomioivat osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu.

Hygienia
Koulutustilojemme hygieniaan ja puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Olemme varanneet asiakkaidemme ja henkilökuntamme käyttöön käsidesiä ja suosittelemme pesemään käsiä tehostetusti. Halutessasi saat käyttöösi kertakäyttöisen kasvosuojan ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksemme tarjolla myös etäyhteydellä
Tarjoamme toistaiseksi mahdollisuuden osallistua kaikkiin seminaareihin ja Lakimiesliiton Koulutuksiin myös etäyhteyksin. Pienkoulutuksemme toteutetaan joko livenä tai etäkoulutuksena. Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Tarkemmat ohjeet etäosallistumiseen saat osallistumisvahvistuksen yhteydessä

Tarvittaessa voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme chatissa, sähköpostilla koulutus.asiakaspalvelu@almatalent.fi tai puhelimitse 020 442 4110.