Sammio

Webinaariosallistuja, keskitytkö olennaiseen?

Annu Schroderus

Blogi > Webinaariosallistuja, keskitytkö olennaiseen?

Webinaarien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Suosiota selittää muun muassa osallistumisen helppous, joustavuus ja nopeus: osallistuminen omalta koneelta itse valitussa paikassa tuo paljon vapautta osallistumiseen ja oman osaamisen kehittämiseen.

Tämä vapaus ei kuitenkaan poista nykypäivän työelämää leimaavaa kiirettä. Päinvastoin, moni webinaariosallistuja yrittää suorittaa montaa asiaa samanaikaisesti, kuten osallistua webinaariin, vastata sähköposteihin ja puheluihin, auttaa kollegaa… Tämä pirstaleisuus johtaa helposti siihen, että webinaariosallistumisen hyödyt valuvat käytännössä hukkaan. Päädyt siis tekemään itsellesi ja muille karhunpalveluksen: et pysty omaksumaan uutta ja kehittämään osaamistasi, mutta et myöskään saa hoidettua työtehtäviäsi huolella ja keskittyneesti.

Kuinka webinaareihin kannattaisi valmistautua ja osallistua? Lue viisi vinkkiä ja varmista, että keskityt seuraavassa webinaarissa olennaiseen!

1. Kirkasta tavoite

Selvennä itsellesi, miksi osallistut kyseiseen webinaariin ja mitä haluat osallistumisella saavuttaa. Haluatko todella oppia jotain uutta, vai haluatko ainoastaan jonkun puhumaan taustalle? Mikäli tavoitteenasi on omaksua uutta ja kehittää osaamistasi, ole valmis näkemään vaivaa tavoitteen saavuttamiseksi.

2. Rauhoita fyysinen ympäristö

Pyri osallistumaan webinaariin kotoa, rauhallisesta työhuoneesta tai nurkkauksesta, jossa sinua ei helposti päästä häiritsemään. Merkkaa myös esimerkiksi kalenteriisi varaus ja laita vaikka tarvittaessa työpisteellesi ”älä häiritse klo 9-11” -lappu.

3. Rauhoita digitaalinen ympäristö

Mikäli haluat täyden keskittymisen, hiljennä tai sulje tietokoneelta ja puhelimesta sähköposti, pikaviestiohjelmat sekä muut ilmoitukset. Jokainen keskeytys heikentää tarkkaavaisuuttasi. Vaikka tarkoituksenasi olisi vain vastata lyhyesti johonkin viestiin tai tarkastaa yksi nopea juttu, saattaa keskittymisesi herpaantua juuri tärkeällä hetkellä ja jotain merkittävää jää kuulematta.

4. Osallistu reaaliajassa

Webinaaritallenne on hyödyllinen silloin, kun aikataulu ei anna periksi reaaliajassa osallistumiseen. Reaaliaikaisuutta kannattaa kuitenkin suosia: kalenteriin on helpompi tehdä webinaarin mittainen varaus ja siitä tulee pidettyä paremmin kiinni. Lisäksi sinulla on mahdollisuus kysyä ja osallistua keskusteluun, mikä tekee osallistumisesta mielekkäämpää ja entistä hyödyllisempää. Reaaliajassa osallistuminen on myös usein koukuttavampaa ja osallistavampaa, jolloin keskittyminenkin on helpompaa.

5. Unohda multitaskaaminen

Olemme huonompia multitaskaajia kuin luulemmekaan. Jätä siis viestittely, kahvin keittäminen, lehden tai puhelimen selaaminen ja kaikki muu oheistoiminta webinaarin ajaksi pois. Keskity sen sijaan juuri tähän asiaan ja pyri omaksumaan se kerralla mahdollisimman hyvin. Näin et joudu enää myöhemmin palaamaan aiheen äärelle, vaan voit taas täysillä keskittyä seuraaviin tehtäviin.

Nämä kohdat toteuttamalla olet jo hyvää vauhtia matkalla kohti keskittymistä ja webinaarien täysimittaista hyödyntämistä. Tutustu Alma Talentin koulutuksellisiin webinaareihin ja vie osaamisesi seuraavalle tasolle!

Annu Schroderus

Annu Schroderus

eLearning-asiantuntija

Alma Talent Oy

Jatkuva osaamisen kehittäminen vie eteenpäin – nyt kaikki koulutukset etänä!

\"Järjestelyt onnistuivat erittäin hyvin etäyhteydellä omista ennakkoepäluuloista huolimatta.”   Alma Talent ...

Lue lisää

Ota etäopiskelu haltuun – viisi vinkkiä joiden avulla onnistut varmasti

Luo itsellesi onnistunut etäopiskelukokemus Organisaatiot siirtyvät parhaillaan ryminällä verkkoon ja myös koulutuksiin...

Lue lisää

Median ja viestinnän murros

Miten sinä pärjäät mediassa? ”Mä en tajua, miksi ylipäänsä pitää enää olla olemassa joku media? Ihan kuin se p...

Lue lisää

Case-esimerkit valottivat bottien mahdollisuuksia Chatbot Day -seminaarissa

Väitöskirjatutkija Sami Koivunen Tampereen yliopistolta osallistui Alma Talentin Chatbot Day - Robotti asiakasviestijänä ...

Lue lisää

Webinaariosallistuja, keskitytkö olennaiseen?

Webinaarien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Suosiota selittää muun muassa osallistumisen helppous, jo...

Lue lisää
Alma Talent huomioi koronaviruksen koulutuksissa

Alma Talent seuraa koronavirustilannetta tarkasti noudattaen THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme koonneet tähän keskeisempiä ohjeita yhteisen turvallisuuden takaamiseksi.

Tehdään yhdessä turvallinen tilaisuus meille kaikille!

Saapuminen tilaisuuteen
Osallistu tilaisuuteen vain terveenä. Koulutukseen ei tule tulla, jos on minkäänlaisia sairastumiseen viittaavia oireita.

Turvavälit
Pyydämme Sinua ottamaan huomioon turvavälit valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Säilytä reilu etäisyys muihin osallistujiin kaikissa tilanteissa, älä kättele tai halaa. Kokouspaikkamme huomioivat osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu.

Hygienia
Koulutustilojemme hygieniaan ja puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Olemme varanneet asiakkaidemme ja henkilökuntamme käyttöön käsidesiä ja suosittelemme pesemään käsiä tehostetusti. Halutessasi saat käyttöösi kertakäyttöisen kasvosuojan ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksemme tarjolla myös etäyhteydellä
Tarjoamme toistaiseksi mahdollisuuden osallistua kaikkiin seminaareihin ja Lakimiesliiton Koulutuksiin myös etäyhteyksin. Pienkoulutuksemme toteutetaan joko livenä tai etäkoulutuksena. Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Tarkemmat ohjeet etäosallistumiseen saat osallistumisvahvistuksen yhteydessä

Tarvittaessa voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme chatissa, sähköpostilla koulutus.asiakaspalvelu@almatalent.fi tai puhelimitse 020 442 4110.