Kuntayhtiöiden määrä jatkaa tasaista kasvuaan. Tällä hetkellä Suomessa on yli 2300 kuntayhtiötä. Kuntayhtiöitä on tarkasteltava yhtäältä omistajakunnan, ja toisaalta osakeyhtiön hallitustyöskentelyn näkökulmasta. Kuntayhtiöiden hallitustyöskentelyssä on pystyttävä ottamaan huomioon sekä julkisoikeudellinen että yksityisoikeudellinen sääntely. Kuntayhtiöitä koskee osakeyhtiölain säännökset, joita on luonnollisesti kuntayhtiöissäkin noudatettava. Lisäksi on otettava huomioon omistajatahto ja sen toteuttamiseen liittyen kuntalain omistajaohjaussäännökset. Oikeudellisen tiedon hallinnan merkitys lisääntyy kunnissa ja kuntayhtiöissä jatkuvasti. Uudessa kuntalaissa säädetään kuntayhtiöiden omistajaohjauksesta. Omistajaohjauksella kunnat ohjaavat kuntayhtiöitä. Omistajaohjausvälineitä ovat muun muassa yhtiöjärjestys, osakassopimus ja konserniohje.

Koulutuksessa perehdytään kunnan omistajaohjauksen ja kuntayhtiön hallitustyöskentelyn keskeisiin kysymyksiin ja ongelmakohtiin. Päivän aikana pureudutaan muun muassa toimielinten työnjakoon ja kuntalain uuteen asiantuntemusvaatimukseen, jonka mukaan kunnan tytäryhteisön hallituksessa on oltava liiketoiminnan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus.

Koulutuksessa opit tunnistamaan kuntayhtiöitä koskevia keskeisimmät oikeudelliset kipupisteet ja opit arvioimaan, mihin seikkoihin omistajaohjauksessa ja hallitustyöskentelyssä erityisesti olisi kiinnitettävä huomiota.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu koulutuspaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Kuntayhtiöt Suomessa ja juridinen ote

 • Kuntayhtiötutkimuksen ajankohtaiset teemat (2019)
 • Yhtiöittämiskehitys kuntasektorilla – kilpailu
 • Juridinen ote kuntayhtiön johtamiseen
10.15 Kahvitauko
10.30 Osakeyhtiölainsäädäntö

 • Osakeyhtiötä koskeva sääntely – kuntayhtiökonteksti
 • Päätöksenteko, työnjako
 • Milloin johdon on korvattava vahingot?
12.00 Lounas
13.00 Kunnan omistajaohjauskysymykset

 • Corporate Governance kuntayhtiöissä
 • Osakeyhtiö- ja kuntaoikeuden rajapintakysymyksiä
 • Omistajaohjauksen keinovalikoima
14.15 Kahvitauko
14.30 Kuntayhtiöt ja juridiikka

 • Eri oikeudellisten osa-alueiden huomioiminen hallitustyöskentelyssä
 • Soveltava osuus päivän teemoista – ryhmätyöskentelyä
15.30 Koulutuspäivä päättyy
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Kouluttaja

Hinnat

Lähiosallistuminen, etuhinta 2.9. asti (norm. 1095 €)995 €
Etäosallistuminen, etuhinta 2.9. asti (norm. 1095 €)995 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Paikan päällä osallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut koulutuspäivän aikana. Etäosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit.

Lisätietoja

Leena Kalaoja

Asiakkuuspäällikkö

leena.kalaoja@almamedia.fi

050 528 6956

Paikka

Alma-talo

Alvar Aallon katu 3 C

00100 Helsinki

Tapahtuma järjestetään Alma-talolla, Helsingin ydinkeskustassa. Saapuminen tapahtuu Alma-talon pääovista, minkä jälkeen opasteet ohjaavat eteenpäin. Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä. Aikataulut ja reittikartat löydät kätevästi reittioppaasta.

Julkiset kulkuvälineet

Alma-talo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta, jonne on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä. Katso lisää julkisesta liikenteestä reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla

Lähin pysäköintihalli on Aimo Park, Finlandia-talon vieressä. Ajo pysäköintihalliin tapahtuu Karamzininrannan kautta. Pysäköinti on maksullista ja 650-paikkaisen pysäköintilaitoksen toiminnasta vastaa Aimo Park.

Lisätietoja puh. 020 781 2400.

Majoitus

Olemme neuvotelleet erikoishinnat  useisiin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Talentin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.

 

 • Radisson Blu -hotellit ja SOKOS-hotellit: alennus -11 % Flex-hinnasta
 • Clarion Hotel Helsinki: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta