Ryöstääkö kyberrikollinen rahasi ja datasi?

Kyberrikollisuuden menetelmät -valmennus perehdyttää opiskelijan niihin tapoihin, menetelmiin ja tekniikoihin, joilla modernit rikolliset toimivat. Rikollisuus on laajentunut turuilta ja toreilta verkkoon, jossa viimeisimmät teknologiat ja verkonkäyttäjien manipulointi tarjoavat ansaintamahdollisuuksia epärehellisin keinoin. Rikollisten toimintatapojen tunteminen auttaa suojaamaan organisaatiota niiden muodostamilta uhilta.

 

Kyberrikollisuuden menetelmät -koulutuksessa käydään läpi tosielämän kyberrikostapauksia Suomesta ja maailmalta, sosiaalisen manipuloinnin toimintatapoja ja -tekniikoita sekä teknisten tietoverkkorikosten perusasioita. Koulutuksen avulla organisaation edustaja oppii tunnistamaan tyypillisimmät tavat, joilla työntekijät ja organisaatiot joutuvat kyberrikosten uhreiksi. Lisäksi koulutuksessa esitellään ilmaisia verkkotyökaluja, joilla epäilyttävää verkkosisältöä voi tutkia ja arvioida.

 

Koulutus ei edellytä erityistä teknistä osaamista, vaan tarkastelee aihetta kyberrikollisuuden eri ilmiöiden, esimerkkien ja tapausten kautta. Koulutettavan on kuitenkin hyvä hallita tieto- ja verkkotekniikan keskeinen käsitteistö. Koulutus sopii monenlaisissa tehtävissä työskenteleville. Koulutuksessa esiteltävät työkalut ovat helppokäyttöisiä, vapaasti saatavia verkkotyökaluja joiden käyttäminen ei edellytä erityisosaamista.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Kyberrikollisuus ilmiönä: Kyberrikollisuus ja perinteinen rikollisuus verkossa
10.15 Kahvitauko
10.30 Sosiaaliset kyberrikokset: henkilöön vaikuttaminen
12.00 Lounas
13.00 Tekniset kyberrikokset
14.15 Kahvitauko
14.30 Case: Laaja tietomurtosarja
 15.15 Tapausten tutkinta vapaasti saatavien työkalujen avulla:

  • Epäilyttävien linkkien tutkiminen
  • IP-osoitteiden selvittäminen
  • Käänteiset DNS-kyselyt
  • Epäilyttävien liitetiedostojen haittaohjelmaskannaus
  • Erilaiset hakukoneet
  • Loppukeskustelu: Kyberrikollisuuden tulevaisuus ja trendit
16.00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Hinnat

Yksityinen sektori1195 €
Julkinen sektori795 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit.

Lisätietoja

Leena Kalaoja

Asiakkuuspäällikkö, tiiminvetäjä

leena.kalaoja@almamedia.fi

050 528 6956

Paikka

Etäosallistuminen

Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Etäosallistuminen ei vaadi sinulta asennuksia koneelle, vaan pelkkä internetyhteys riittää. Kaikille etäosallistujille lähetämme henkilökohtaisen kutsulinkin koulutukseen. Kyseessä on livestriimaus. Koulutuksen striimauksesta ei tehdä tallennetta. Seminaarin striimauksesta tehdään tallenne ja se on katsottavissa kolmen päivän ajan seminaarin jälkeen. Striimiosallistuminen on henkilökohtainen.