RPA eli ohjelmistorobotiikka on noussut viimeisen kahden vuoden aikana yhdeksi suosituimmista työkaluista automatisoimaan yritysten prosesseja ja tehtäviä. Suurin osa yrityksistä on saanut valmiiksi ensimmäiset pilottihankkeet, ja toiset ovat jo edenneet pidemmälle käyttöönotossa ja skaalaamisessa. Mutta ohjelmistorobotiikka ei yksin kykene täyttämään kaikkia prosessien automatisoinnin tarpeita, ja jotta liiketoiminnan digitalisoinnissa pysytään kilpailun mukana, vaatii lähestymistapa ja työkalupakki myös muutoksia.

Ohjelmistorobotiikka on tuonut mukanaan uuden tavan lähestyä liiketoiminnan automatisointia, jossa yritysten on täytynyt alkaa ajattelemaan toimintaansa prosessipohjaisesti. Prosessipohjainen kehittäminen tuo automaation lähemmäs liiketoimintaa ja auttaa luomaan aidosti toimivia ratkaisuja liiketoiminnan tarpeisiin. Lähestymistapa antaa mahdollisuuden yritykselle luoda tehokkaita toimintatapoja, löytää kohteet missä ratkaisuja kipeimmin tarvitaan ja mahdollistaa olemassa olevien teknologioiden tehokkaan hyödyntämisen.

Koulutus perehdyttää osallistujat organisaatioiden laajempaan prosessien kehittämiseen ja automaatioon ponnistaen RPA:sta. Koulutuksessa käydään läpi, miten liiketoiminnan prosessien automaatiota voidaan laajentaa ohjelmistorobotiikan pohjalta ja mitä hyötyjä prosessipohjaisesta (järjestelmä)kehityksestä on yritykselle. Koulutuksen myötä osallistujat saavat konkreettisia työkaluja siihen, miten he voivat omissa yrityksissään organisoitua ja tehdä prosessien kehitystyötä kestävältä ja kustannustehokkaalta pohjalta samalla luoden kestäviä digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan hyväksi.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Prosessilähtöinen kehittäminen ja automaatio

 • Mitä RPA-kehittämisestä on opittu? (keskustelu)
 • Teknologiaratkaisun ostaminen vs. toiminnan kehittäminen
 • Prosessilähtöisen kehittämisen malli ja hyödyt
10.15 Kahvitauko
10.30 Prosessikehittämisen organisoiminen

 • Mitä osaamista tarvitaan (tekninen vs. business kompetenssit)
 • Miten valita oikea automaatioratkaisu liiketoiminnan tarpeeseen
 • Kompetenssikeskusten rooli kehittämisessä
12.00 Lounas
13.00 Hankkeiden valinta ja priorisointi

 • Prosessikehityshankkeiden priorisoinnin elementit ja työkalut

 

Harjoitus: Hankepriorisointi

14.15 Kahvitauko
14.30 Laajemman prosessiautomaation työkalut

 • Olemassa olevien järjestelmien ominaisuuksien hyödyntäminen
 • RPA:n integroiminen muuhun kehittämiseen
 • Prosessimoottorit, päätöksenteon automatisointi & sisältötyökalut
 • AI:n rooli automaatioratkaisuissa

 

Loppureflektio päivästä

16.00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Hinnat

Yksityinen sektori1195 €
Julkinen sektori795 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyy sähköiset materiaalit.

Lisätietoja

Leena Kalaoja

Asiakkuuspäällikkö, tiiminvetäjä

leena.kalaoja@almamedia.fi

050 528 6956

Paikka

Etäosallistuminen

Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Etäosallistuminen ei vaadi sinulta asennuksia koneelle, vaan pelkkä internetyhteys riittää. Kaikille etäosallistujille lähetämme henkilökohtaisen kutsulinkin koulutukseen. Kyseessä on livestriimaus, eikä striimauksesta tehdä tallennetta. Striimiosallistuminen on henkilökohtainen.