Tietosuojavastaavan koulutusohjelman seminaareihin osallistuvat saavat osallistumisestaan CPE -pisteitä, joita vaaditaan IAPP:n myöntämien sertifikaattien ylläpitämiseen. Lue lisää.

Mitkä asiat vaikuttavat sääntelyn taustalla ja ohjaavat tulkintaa? Mitä rakennuspalikoita tarvitset osoitusvelvollisuuden täyttämiseen?

Miksi osallistua?

Ymmärrät tietosuojasääntelyn tarkoituksen, tulkintaperiaatteet ja systematiikan sekä viranomaisen roolin tietojen käsittelyssä.

Seminaarin ohjelmassa muun muassa:

  • Tietosuojasääntely – tausta, tarkoitus ja tulkintaperiaatteet
  • Tietosuojasääntelykehikon haltuunotto
  • Osoitusvelvollisuus ja tietosuojavastaavan tehtäväkenttä
  • Henkilötietojen käsittelytoimiin liittyvät riskit – käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset
  • Tietosuojan vaikutukset käytännön työssä
  • Viranomaisen rooli, ajankohtaiset painopisteet ja linjaukset

Seminaari Tietosuojavastaavan koulutusohjelman osa. Koulutusohjelman yksittäiset seminaarit toimivat itsenäisinä täsmäkoulutuksina.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa:
 #Tietosuojavastaavankoulutusohjelma  #almatalentkoulutus #lakikoulutus @Alma_Talent

Puhujat

Eija Warma-Lehtinen

Asianajaja, LL.M., CIPP/E

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Asianajaja Eija Warma-Lehtinen vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän...

Lue lisää

Helena Eronen

Tietosuojavastaava

Itä-Suomen yliopisto

Lue lisää

Oskari Rovamo

Chief Privacy Officer

Fortum Oyj

Lue lisää

Ahti Saarenpää

Professori

Lapin yliopisto

Ahti Saarenpää on toiminut Lapin yliopiston yksityisoikeuden professorina vuodesta 1979 ja johtaa oikeusinformatiikan instituuttia. Hän on osallistunut akateemisen uransa lisäksi...

Lue lisää

Heljä-Tuulia Pihamaa

Tietosuojavastaava

SOK

Apulaistietosuojavaltuutettu Heljä-Tuulia Pihamaa on toiminut tehtävässään maaliskuusta 2021 lähtien. Tietosuojavaltuutettu valvoo EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja muiden henkilötietojen käsittelyä koskevien lakien...

Lue lisää

Ohjelma 4.11.2021

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Seminaarin avaus, johdatus Tietosuojavastaavan koulutusohjelmaan ja päivän aiheeseen

Eija Warma-Lehtinen

asianajaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

9.10 Tietosuojasääntelyn tausta, tarkoitus ja toteutumisen takeet

 

Ahti Saarenpää

Emeritus professori, Lapin yliopisto

10.15 Keskustelua ja tauko
10.30 Tietosuojasääntelykehikon haltuunotto

 

Eija Warma-Lehtinen

asianajaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

 

11.30 Lounas
12.30 Osoitusvelvollisuus ja tietosuojavastaavan tehtäväkenttä

·       Mitä rakennuspalikoita tarvitset osoitusvelvollisuuden täyttämiseen? Miten osoitusvelvollisuus todennetaan ja mitataan?

·       Miksi tietosuojavastaava?

·       Henkilötietojen käsittelytoimiin liittyvät riskit – käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset

Oskari Rovamo

Chief Privacy Officer, Fortum Oyj

 

13.30 Keskustelua ja kahvitauko
14.00 Tietosuojan vaikutukset käytännön työssä

·       Henkilöstön kouluttaminen ja ohjeistus

·       Henkilötiedot tutkimuksessa ja korkeakoulujen tietosuojayhteistyö

·       Toiminnan kehittäminen

Helena Eronen

tietosuojavastaava, Itä-Suomen yliopisto

a

15.00 Viranomaisen rooli, ajankohtaiset painopisteet ja linjaukset

Heljä-Tuulia Pihamaa

apulaistietosuojavaltuutettu, Tietosuojavaltuutetun toimisto

15.50 Keskustelua päivän teemoista ja loppuyhteenveto

Eija Warma-Lehtinen

asianajaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

16.00 Seminaarin päätös

Hinnat

Yksityinen sektori (etuhinta 4.9. asti) (norm. 845 €)745 €
Julkinen sektori (etuhinta 4.9. asti) (norm. 633 €)583 €
Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 4.9. asti) (norm. 633 €)583 €
Striimi, yksityinen sektori (etuhinta 4.9. asti) (norm. 775 €)675 €
Striimi, julkinen sektori (etuhinta 4.9. asti) (norm. 563 €)513 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 4.9. asti) (norm. 563 €)513 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripaikalla. Etäosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit.

Yhteyshenkilöt

Ann-Marie Söderholm

Koulutuspäällikkö, CIPP/E

ann-marie.soderholm@almamedia.fi

050 570 4957

Paikka

Helsinki