Tietosuojavastaavan koulutusohjelman seminaareihin osallistuvat saavat osallistumisestaan CPE -pisteitä, joita vaaditaan IAPP:n myöntämien sertifikaattien ylläpitämiseen. Lue lisää Tietosuojavastaavan koulutusohjelmasta.

Mitkä asiat vaikuttavat sääntelyn taustalla ja ohjaavat tulkintaa? Mitä rakennuspalikoita tarvitset osoitusvelvollisuuden täyttämiseen?

Miksi osallistua?

Ymmärrät tietosuojasääntelyn tarkoituksen, tulkintaperiaatteet ja systematiikan sekä viranomaisen roolin tietojen käsittelyssä.

Seminaarin ohjelmassa muun muassa:

  • Tietosuojasääntely – tausta, tarkoitus ja tulkintaperiaatteet
  • Tietosuojasääntelykehikon haltuunotto
  • Osoitusvelvollisuus ja tietosuojavastaavan tehtäväkenttä
  • Henkilötietojen käsittelytoimiin liittyvät riskit – käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset
  • Tietosuojan vaikutukset käytännön työssä
  • Viranomaisen rooli, ajankohtaiset painopisteet ja linjaukset

Seminaari on Tietosuojavastaavan koulutusohjelman osa. Koulutusohjelman yksittäiset seminaarit toimivat itsenäisinä täsmäkoulutuksina.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa:
 #Tietosuojavastaavankoulutusohjelma  #almatalentkoulutus #lakikoulutus @Alma_Talent

Tietosuojavastaavan koulutusohjelman osat

I Tietosuojavastaavan tehtävät ja osoitusvelvollisuus 10.11.2022

II Tietosuojariskit, vastuut ja tietojen suojaaminen 16.–17.2.2023

III Henkilötietojen luovutukset ja kaupallinen hyödyntäminen 30.–31.3.2023

IV Rekisteröidyn oikeudet ja viranomaisprosessit 11.–12.5.2023

V Tietosuojaohjelma, ohjeistukset ja henkilökunnan koulutus 24.8.2023

Puhujat

Eija Warma-Lehtinen

Asianajaja, LL.M., CIPP/E

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Asianajaja Eija Warma-Lehtinen vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän...

Lue lisää

Ahti Saarenpää

Professori

Lapin yliopisto

Ahti Saarenpää on toiminut Lapin yliopiston yksityisoikeuden professorina vuodesta 1979 ja johtaa oikeusinformatiikan instituuttia. Hän on osallistunut akateemisen uransa lisäksi...

Lue lisää

Leena Kuusniemi

Legal Adviser, Leegal

Visiting Fellow at European Centre on Privacy and Cybersecurity

Leena Kuusniemi on teknologiajuristi ja ennen Leegal Oy:n perustamista ollut lakimiehenä mm Roviolla ja Nokialla. Leena on Helsingin yliopiston Legal...
Lue lisää

Heljä-Tuulia Pihamaa

Apulaistietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutetun toimisto

 

Apulaistietosuojavaltuutettu Heljä-Tuulia Pihamaa on toiminut tehtävässään maaliskuusta 2021 lähtien. Tietosuojavaltuutettu valvoo EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja muiden henkilötietojen käsittelyä koskevien lakien...

Lue lisää

Helena Eronen

Tietosuojavastaava

Itä-Suomen yliopisto

Lue lisää

Oskari Rovamo

Chief Privacy Officer

Fortum Oyj

Lue lisää

Ohjelma 10.11.2022

 

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Seminaarin avaus, johdatus Tietosuojavastaavan koulutusohjelmaan ja päivän aiheeseen

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

9.10 Tietosuojasääntelyn tausta, tarkoitus ja toteutumisen takeet

Ahti Saarenpää, Emeritus professori, Lapin yliopisto

10.15 Keskustelua ja tauko
10.30 Tietosuojasääntelykehikon haltuunotto

Leena Kuusniemi, Legal Adviser, Leegal Oy

11.30 Lounas
12.30 Viranomaisen rooli, ajankohtaiset painopisteet ja linjaukset

Heljä-Tuulia Pihamaa, apulaistietosuojavaltuutettu, Tietosuojavaltuutetun toimisto

13.20 Keskustelua ja kahvitauko
13.45 Tietosuojan vaikutukset käytännön työssä

  • Henkilöstön kouluttaminen ja ohjeistus
  • Henkilötiedot tutkimuksessa ja korkeakoulujen tietosuojayhteistyö
  • Toiminnan kehittäminen

Helena Eronen, tietosuojavastaava, Itä-Suomen yliopisto

14.45 Osoitusvelvollisuus ja tietosuojavastaavan tehtäväkenttä

  • Mitä rakennuspalikoita tarvitset osoitusvelvollisuuden täyttämiseen? Miten osoitusvelvollisuus todennetaan ja mitataan?
  • Miksi tietosuojavastaava?
  • Henkilötietojen käsittelytoimiin liittyvät riskit – käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset

Oskari Rovamo, Chief Privacy Officer, Fortum Oyj

15.40 Keskustelua päivän teemoista ja loppuyhteenveto

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

15.50 Seminaarin päätös
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

Hinnat

Yksityinen sektori (etuhinta 11.9. asti) (norm. 845 €)745 €
Julkinen sektori (etuhinta 11.9. asti) (norm. 633 €)583 €
Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 11.9. asti) (norm. 633 €)583 €
Striimi, yksityinen sektori (etuhinta 11.9. asti) (norm. 845 €)745 €
Striimi, julkinen sektori (etuhinta 11.9. asti) (norm. 633 €)583 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 11.9. asti) (norm. 633 €)583 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Paikan päällä osallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripäivän aikana. Striimiosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä striimin katseluoikeuden kolmen arkipäivän ajan seminaarin jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Anne Åkerberg

Anne Åkerberg

Koulutuspäällikkö

anne.akerberg@almamedia.fi

050 438 0979

Paikka

Radisson Blu Seaside

Ruoholahdenranta 3

00180 Helsinki

Tapahtuma järjestetään Radisson Blu Seaside hotellilla Helsingissä, Hietalahdenrannassa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääoven kautta, josta opasteet ohjaavat edelleen kokoustiloihin. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä mahdollisuuksien mukaan!

Julkiset kulkuvälineet

Raitiovaunut 7 ja 9 pysähtyvät aivan hotellin vieressä (pysäkki Länsilinkki), minkä lisäksi raitiovaunu numero 6:n päätepysäkki (Hietalahti) on aivan hotellin edessä. Katso lisätietoja reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla

Radisson Blu Seaside sijaitsee osoitteessa Ruoholahdenranta 3, Hietalahden pienvenesataman vieressä. Hotellissa on maksullinen pysäköintihalli. Katso lisätietoja »

Majoitus

Olemme neuvotelleet erikoishinnat alla oleviin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Talentin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.

 

  • Radisson Blu -hotellit ja SOKOS-hotellit: alennus -11 % Flex-hinnasta
  • Clarion Hotellit: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta