Työaikalain usein kysytyt kysymykset

Uusi työaikalaki on ollut voimassa pian kaksi vuotta. Erityisesti uudet työaikajärjestelmät ja enimmäistyöaika ovat herättäneet työpaikoilla paljon kysymyksiä.

Kokosimme kolmen tunnin seminaarin työaikalakiin liittyvistä käytännön kysymyksistä, joita asiantuntijoille on eniten esitetty. Kysymyksiä käsitellään lainsäädännön, työsuojelun ja käytännön työelämän näkökulmasta.

Seminaarissa käydään läpi lain soveltamisalaan, enimmäistyöaikaan, liukuvaan työaikaan, joustotyöhön ja etätyöhön liittyviä käytännön kysymyksiä, muun muassa:

  • Kuinka 4 kuukauden tasoittumisjakso määritellään? Kalenterikuukaudet vai 30 pv? Kiinteästi määrätyt jaksot vai ns. juokseva seuranta?
  • Miten eri vapaat (lomat, sairauspoissaolot, arkipyhät jne.) vaikuttavat enimmäistyöajan laskentaan?
  • Kuinka moneen osaan voi liukuvan työajan ”pilkkoa”?
  • Millä ajanjaksolla 50 %:n sidonnaisuus/vapaus arvioidaan joustotyössä? Kalenterivuosi/4 kuukauden tasoittumisjakso/7 päivää/vuorokausi?
  • Pitääkö etätyössä seurata työaikaa ja millä tarkkuudella?
  • Miten työajan seuranata tulee järjestää eri työaikamuodoissa?
  • Saako leikkuri leikata tunteja liukuvassa työajassa?


Asiantuntijoina:

Hallitusneuvos Nico Steiner, Työ- ja elinkeinoministeriö
Asianajaja Janne Nurminen, Roschier Asianajotoimisto Oy
Lakimies Aki Eriksson, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue


Ohjelma alkaa klo 9 ja päättyy klo 12, lounasta on tarjolla seminaaripaikalla klo 12-13. Aikataulutettu ohjelma julkaistaan myöhemmin.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa: ##työaikalakikäytännössä #almatalentkoulutus #lakikoulutus @Alma_Talent

Puhujat

Nico Steiner

Hallitusneuvos

Työ- ja elinkeinoministeriö

Lue lisää

Janne Nurminen

Asianajaja

Roschier Asianajotoimisto Oy

Janne Nurmisella on poikkeuksellisen monipuolinen kokemus haastavien työoikeustoimeksiantojen hoitamisessa. Vaikka tällä hetkellä kaikenlaiset koronavirukseen liittyvät tiedustelut ovatkin pääosassa, Jannen tavanomaiseen...

Lue lisää

Aki Eriksson

Lakimies

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Lue lisää

Hinnat

Normaali hinta595 €
Striimi595 €
Julkinen sektori446 €
Lakimiesliiton jäsen446 €
Striimi, julkinen sektori446 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen446 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripaikalla. Striimiosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit.

Yhteyshenkilöt

Johanna Hirvi

Johanna Hirvi

Koulutuspäällikkö

johanna.hirvi@almamedia.fi

050 303 0808

Paikka

Radisson Blu Royal

Runeberginkatu 2

00100 Helsinki

Hotelli sijaitsee Helsingin keskustassa, Kampin liikekeskuksen naapurissa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääovista, josta opasteet ohjaavat aulasta oikealle kokoustiloihin.

Julkiset kulkuvälineet
Helsingin linja-autoasema ja metroasema ovat kadun toisella puolella ja rautatieasemallekin on matkaa vain noin 500 metriä. Katso lisää pääkaupunkiseudun julkisesta liikenteestä  reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla
Radisson Blu Royal Hotel sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, Kampin liikekeskuksen naapurissa. Hotellissa on maksullinen pysäköintihalli.  Katso  pysäköintiohje täältä.

Majoitus
Olemme neuvotelleet erikoishinnat alla oleviin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Talentin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.

 

  • Radisson Blu -hotellit ja SOKOS-hotellit: alennus -11 % Flex-hinnasta
  • Clarion Hotellit: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta