Ymmärrätkö, miten verkkosivut toimivat? Miten evästeet toimivat ja miten tietoja tallentuu laitteille? Entä mitä tietojen tallentaminen tarkoittaa tietosuojan ja tulevan e-privacy asetuksen kannalta?

Tietosuoja-asetuksen sisäänrakennettu tietosuoja (privacy by design) – periaatteen tavoitteena on malli, jossa tietosuoja tuodaan alusta asti mukaan suunnittelu- ja toteutusprosesseihin. Tietosuoja on otettava huomioon suunnitteluvaiheesta alkaen koko kehityksen ajan aina toteutukseen ja käsiteltävien henkilötietojen elinkaaren loppuun asti. Tämä tarkoittaa sitä, että palveluja suunnittelevien ja tarjoavien yhtiöiden vastuut kasvavat.

Workshopissa opit harjoitusten avulla:

• Mitä Privacy by Design tarkoittaa käytännössä?
  • Miten verkkosivut toimivat?
  • Miten tietoja tallentuu laitteille? Miten evästeet toimivat?
  • Tracking, somenapit ja kolmannet toimijat
  • Käytännön ja lainsäädännön ongelmakohdat
  • Henkilötietojen ja tietovirtojen kartoitus, luokittelu ja dokumentointi
  • Riskiarviointi ja tietosuojavaikutusten arvioinnin tekeminen käytännössä
  • Tietosuoja ja sopimukset: toimijat, roolit ja vastuut: kuka vastaa mistä?

Puhujat

Legal Adviser, Leegal, Special Adviser, Fipra

”Sain Leenalta aivan uusia näkökulmia teknologiaa koskeviin asioihin. Suorapuheinen ja reipas esiintymistapa. Mielenkiinto pysyi koko ajan yllä”

”Ihan loistava! Virkistävä esiintyjä, kova ammattilainen ja ymmärtää konkretiaa. Osaa myös puhua varmasti ja kiinnostavasti.”

”Hyviä kiteytyksiä ja muistutuksia olennaisista asioista.”

Leena Kuusniemi on teknologiajuristi ja ennen Leegal Oy:n perustamista ollut lakimiehenä mm Roviolla ja Nokialla. Leena on Helsingin yliopiston Legal Tech Labin advisory boardin, IAPP:n ja iTech-Law:n jäsen sekä GDPR task-force (online industry) työryhmän perustajajäsen. Lisäksi Leena luennoi säännöllisesti European Centre on Privacy and Cybersecurity instituutin koulutuksissa (University of Maastrich Faculty of Law) ja Alma Talentin Tietosuojavastaavan koulutusohjelmassa. Hän on osallistunut useisiin EU:n työryhmiin ja on Fipran Digital&Technology -ryhmän Special Adviser.

Chief Legal Engineer, PrivacyAnt Oy

”Erittäin osaava ja asiantunteva kouluttaja. Persoonallinen ote koulutuksen vetämisessä, joka teki vaikeasta aiheesta mielenkiintoisen ja keskittyi pysymään itse asiassa. Havainnollisti hyvin käsiteltäviä aihepiirejä esimerkkien
avulla.”

”Erittäin hyvä ja käytännönläheinen ote aiheeseen.”

Heikki Tolvasella on laajaa kokemusta niin tietojenkäsittelystä ja koodaamisesta kuin juridiikasta. Hän on työskennellyt sekä rekisterinpitäjien että henkilötietojen käsittelijöiden palveluksessa. Heikki toimii Chief Legal Engineerinä PrivacyAntillä, joka tarjoaa tietosuojan hallinnointialustaa erilaisille organisaatiolle. Heikillä on perusteellinen ymmärrys eri maiden sekä eurooppalaisesta tiesuojasääntelystä, tietosuojaohjelmien organisoinnista ja johtamisesta ja keskeisistä tietosuojakäytännöistä. Ennen siirtymistä PrivacyAntille, Heikki vastasi kahden suuren yrityksen Fortumin ja S-Groupin tietosuojaohjelmien kehityksestä, johtamisesta ja toteutuksesta.

08.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09.00 I Johdanto

• Esittäytymiset ja johdatus päivän ohjelmaan
  • Päivän tavoitteet ja toiveet

II Privacy by Design – konsepti tutuksi

• Mitä Privacy by Design tarkoittaa käytännössä?

10.00 Kahvit ja keskustelua
10.15 III Verkkosivut ja evästeet

• Miten verkkosivut toimivat?
  • Miten tietoja tallentuu laitteille? Miten evästeet toimivat?
  • Tracking, somenapit ja kolmannet toimijat
  • Mitä tämä tarkoittaa tietosuojan ja tulevan e-privacy asetuksen kannalta?
  • Miten vaatimukset tulee huomioida?
  • Käytännön ja lainsäädännön haasteet
  • Artikla 5(3) – ei pelkkä suostumus evästeisiin vaan paljon muutakin

12.45 IV Riskienhallinta ja riskipohjainen lähestymistapa tietosuojaan

• Riskiarviointi ja tietosuojavaikutusten arviointi

V Tietomallinnus –  Henkilötietojen kartoitus ja luokittelu

VI Tietomallinnus – Tietovirrat

13.45 Iltapäiväkahvi
14.00 Harjoitus 1: Tietovirtakaavion laatiminen

• opit kartoittamaan ja dokumentoimaan tiedon lähteet, miten tieto liikkuu eri järjestelmien ja maantieteellisten sijaintien välillä, kuka siihen pääsee käsiksi, ja siirretäänkö tai luovutetaanko tietoa edelleen

Harjoitus 2: Privacy Impact Assesment – PIA

• tietosuojavaikutusten arviointi

15.00 VII Tietosuoja ja sopimukset

• Toimijat, roolit ja vastuut: kuka vastaa mistä?
  • Sopimusten tyypilliset ongelmakohdat

16.00 Workshopin päätös

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, kahvi- ja lounastarjoilut.
Normaali hinta995 €
Striimi945 €

Yhteyshenkilöt

Ann-Marie Söderholm

Koulutuspäällikkö, CIPP/E

ann-marie.soderholm@almamedia.fi

Clarion Hotel

Tyynenmerenkatu 2

Helsinki

Hotelli sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääovista, jonka jälkeen opasteet ohjaavat edelleen tapahtuma-alueelle. Clarion Hotel Helsinki puh. 010 850 3820

Julkiset kulkuvälineet

Raitiovaunut 9 ja 7 tuovat sinut rautatieasemalta aivan hotellin läheisyyteen (Huutokonttorin pysäkki). Katso lisää julkisesta liikenteestä reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla

Clarion Hotellin läheisyydessä sijaitsee maksullinen Rokkiparkki pysäköintihalli. Parkkikoodi tulee noutaa hotellin vastaanotosta. Parkki on maksullinen.

Lisätietoja  Rokkiparkista
See  parking instructions

Majoitus

Olemme neuvotelleet erikoishinnat  useisiin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Talentin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.

• Scandic Paasi -15% Flex-hinnasta & Scandic Park -15% Flex-hinnasta
  • Hotel Katajanokka: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta nettisivujen kautta etukoodilla JAZ (koodi syötetään Special Rates -valikon Corporate-kenttään) tai olemalla yhteydessä hotellin vastaanottoon