Milloin tietoturvaloukkauksesta tulee ilmoittaa rekisteröidylle?

Miten vastaat henkilötietojen tarkastuspyyntöön?

Seminaarin ohjelmassa muun muassa:

  • Yksilön oikeudet ja niiden käyttäminen – tietosuojakuvaus, informointi ja käyttötarkoituksen muuttaminen
  • Yksilön oikeudet ja valvontaviranomaisen rooli tietojen käsittelyssä
  • HARJOITUS: Tietoturvaloukkaukset ja niistä ilmoittaminen
  • Tarkastuspyyntöön vastaaminen ja muut rekisteröidyn oikeudet
  • Kansainväliset tietojen siirrot
  • Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Miksi osallistua:

  • Ymmärrät, mitä yksilön oikeuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyy, ja miten oikeuksien toteutumisesta huolehditaan.
  • Kuulet, miten informointivelvoite täytetään, ja miten kattava sisäinen ohjeistus ja tietosuojakuvaus rakennetaan käytännössä.
  • Prosessit tietoturvaloukkauksen varalle kannattaa rakentaa kuntoon etukäteen. Saat harjoituksessa työkaluja, miten tietoturvaloukkauksen sattuessa kannattaa toimia.
  • Opit, millä mekanismeilla henkilötietoja voidaan siirtää kansainvälisesti.
  • Kuulet, mitä henkilötietojen käsittelyyn liittyviä viranomaisprosesseja on olemassa, ja kuinka viranomaisprosesseihin ja hallinto- ja siviilioikeudenkäynteihin kannattaa varautua.

Seminaari on Tietosuojavastaavan koulutusohjelman osa. Koulutusohjelman yksittäiset seminaarit toimivat itsenäisinä täsmäkoulutuksina.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa: #Tietosuojavastaavankoulutusohjelma #almatalentkoulutus #lakikoulutus @Alma_Talent

Tietosuojavastaavan koulutusohjelman seminaareihin osallistuvat saavat osallistumisestaan CPE -pisteitä, joita vaaditaan IAPP:n myöntämien sertifikaattien ylläpitämiseen. Lue lisää.

Puhujat

Eija Warma-Lehtinen

Osakas, asianajaja, LL.M., CIPP/E

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Asianajaja Eija Warma-Lehtinen vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän...

Lue lisää

Heidi Mäkelä

Group Legal Privacy Director, CIPP/E

Telia Company AB

 

Heidi Mäkelä työskentelee Telia Companyn lakiyksikössä ja vetää konsernin tietosuojajuristien tiimiä. Mäkelän tehtävänä on vastata tietosuojaan liittyvistä lakiasioista ja lakiasioiden...

Lue lisää

Kim Parviainen

Osakas, asianajaja

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Lue lisää

Niina Harjunheimo

Chief Privacy Officer, CIPP/E

SOK

Lue lisää

Jenny Mattila

OTM, Tietosuojavastaava

Oulun yliopisto

 

Jenny Mattila on toiminut Oulun yliopiston tietosuojavastaavana keväästä 2023 lähtien. Ennen siirtymistä tietosuojavastaavan tehtäviin, Jenny on työskennellyt erilaisissa tietosuojan asiantuntija-...

Lue lisää

Riikka Turunen

Director, Data Protection & Privacy

Sanoma Oyj

Lue lisää

Iida Lautsi

Ylitarkastaja, tietosuojavastaava

Tietosuojavaltuutetun toimisto

 

Iida Lautsi työskentelee Tietosuojavaltuutetun toimistossa ylitarkastajana ja tietosuojavastaavana. Vastuualueina hänellä ovat työelämän tietosuojaan liittyvät asiat, minkä lisäksi hän on mukana...

Lue lisää

Ohjelma 16.–17.5.2023

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Seminaarin avaus ja johdatus seminaaripäivien aiheeseen

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

9.15 Informointivelvoitteen täyttäminen – millainen on hyvä tietosuojakuvaus

Group Legal Privacy Director, Heidi Mäkelä, Telia Company AB

10.10 Kahvia ja keskustelua
10.30 Ajankohtaista tapauskäytäntöä

Ylitarkastaja, tietosuojavastaava Iida Lautsi, Tietosuojavaltuutetun toimisto

11.30 Kysymyksiä ja keskustelua
11.45 Lounas
12.45 HARJOITUS: Tietoturvaloukkaukset ja niistä ilmoittaminen

Director, Data Protection and Privacy, Riikka Turunen, Sanoma Oyj

14.00 Keskustelua ja kahvitauko
14.20 Harjoituksen purku

Director, Data Protection and Privacy, Riikka Turunen, Sanoma Oyj

15.45 Keskustelua päivän teemoista ja ensimmäisen seminaaripäivän päätös

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

16.00 Seminaaripäivän päätös
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla 
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Seminaarin avaus ja johdatus seminaaripäivien aiheeseen

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

9.15 Yksilön oikeudet ja niiden käyttäminen – tarkastuspyyntöihin vastaaminen

Chief Privacy Officer, CIPP/E Niina Harjunheimo, SOK

10.30 Kahvia ja keskustelua
11.00 Kansainväliset tietojen siirrot

OTM, Tietosuojavastaava, Jenny Mattila, Oulun yliopisto

12.15 Lounas
13.15 Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Asianajaja Kim Parviainen, Asianajotoimisto Castren & Snellman Oy

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

14.30 Keskustelua ja kahvitauko
14.50 Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Asianajaja Kim Parviainen, Asianajotoimisto Castren & Snellman Oy

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

 

Keskustelua päivän teemoista ja loppuyhteenveto

Asianajaja, LL.M., CIPP/E Eija Warma-Lehtinen, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

16.00 Seminaaripäivän päätös
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Hinnat

Yksityinen sektori1445 €
Julkinen sektori1082 €
Juristiliiton jäsen1082 €
Striimi, yksityinen sektori1445 €
Striimi, julkinen sektori1082 €
Striimi, Juristiliiton jäsen1082 €

Hintaan lisätään alv 24%. Paikan päällä osallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripäivän aikana. Striimiosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä striimin katseluoikeuden kolmen päivän ajan seminaarin jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Puhuja

Minna Eronen

Koulutuspäällikkö

minna.eronen@almamedia.fi

050 300 7256

Puhuja

Koulutusten asiakaspalvelu

koulutus@almainsights.fi

+358-(0)20 442 4110

Paikka

Clarion Hotel

Tyynenmerenkatu 2

Helsinki

Hotelli sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääovista, jonka jälkeen opasteet ohjaavat edelleen tapahtuma-alueelle. Clarion Hotel Helsinki puh. 010 850 3820

Julkiset kulkuvälineet

Raitiovaunut 9 ja 7 tuovat sinut rautatieasemalta aivan hotellin läheisyyteen (Huutokonttorin pysäkki). Katso lisää julkisesta liikenteestä reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla

Autolla saapuessa käytössä on maanalainen pysäköintihalli Rokkiparkki noin 450 metrin kävelymatkan päässä hotellilta, osoitteessa Välimerenkatu 12. Pysäköintiä varten tarvitaan EasyPark -sovellus. Pysäköinti maksetaan myös tämän sovelluksen kautta. Lue EasyParkista lisää täältä.

 

Majoitus

Majoittuville osallistujille Clarion tarjoaa 15% alennuksen päivän BAR huonehinnasta. Majoitukset varataan hotellin myyntipalvelusta: reservations.cl.helsinki@strawberry.fi ja varatessa tulee mainita Alma Media. Tarjous on voimassa niin kauan kuin hotellihuoneita riittää.