Milloin tietoturvaloukkauksesta tulee ilmoittaa rekisteröidylle? Miten vastaat henkilötietojen tarkastuspyyntöön?

Seminaarin ohjelmassa muun muassa:

  • Yksilön oikeudet ja niiden käyttäminen – tietosuojakuvaus, informointi ja käyttötarkoituksen muuttaminen
  • Yksilön oikeudet ja valvontaviranomaisen rooli tietojen käsittelyssä
  • HARJOITUS: Tietoturvaloukkaukset ja niistä ilmoittaminen
  • Tarkastuspyyntöön vastaaminen ja muut rekisteröidyn oikeudet
  • Kansainväliset tietojen siirrot
  • Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Miksi osallistua: 

  • Ymmärrät, mitä yksilön oikeuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyy, ja miten oikeuksien toteutumisesta huolehditaan.
  • Kuulet, miten informointivelvoite täytetään, ja miten kattava sisäinen ohjeistus ja tietosuojakuvaus rakennetaan käytännössä.
  • Prosessit tietoturvaloukkauksen varalle kannattaa rakentaa kuntoon etukäteen. Saat harjoituksessa työkaluja, miten tietoturvaloukkauksen sattuessa kannattaa toimia.
  • Opit, millä mekanismeilla henkilötietoja voidaan siirtää kansainvälisesti.
  • Kuulet, mitä henkilötietojen käsittelyyn liittyviä viranomaisprosesseja on olemassa, ja kuinka viranomaisprosesseihin ja hallinto- ja siviilioikeudenkäynteihin kannattaa varautua.

Seminaari Tietosuojavastaavan koulutusohjelmhttps://koulutus.almatalent.fi/tietosuoja/an osa. Koulutusohjelman yksittäiset seminaarit toimivat itsenäisinä täsmäkoulutuksina.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa: #Tietosuojavastaavankoulutusohjelma  #almatalentkoulutus #lakikoulutus @Alma_Talent

Tietosuojavastaavan koulutusohjelman seminaareihin osallistuvat saavat osallistumisestaan CPE -pisteitä, joita vaaditaan IAPP:n myöntämien sertifikaattien ylläpitämiseen. Lue lisää.

Puhujat

Eija Warma-Lehtinen

Asianajaja, LL.M., CIPP/E

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Asianajaja Eija Warma-Lehtinen vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän...

Lue lisää

Jari Alvinen

Director, Head of Compliance

Nokia Technologies

Jari Alvinen toimii Nokia Technologies Ltd liiketoimintayksikön Compliance  johtajana. Hänen  maailmanlaajuiseen vastuualueisiin kuuluvat myös yksikön tietosuoja. Jarin oma erikoisala onkin...

Lue lisää

Niina Harjunheimo

Chief Privacy Officer, CIPP/E

SOK

Lue lisää

Mari-Ilona Korhonen

Ylitarkastaja

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Mari-Ilona Korhonen työskentelee tietosuojavaltuutetun toimistossa ylitarkastajana yksityisen sektorin kansallisten ja rajatylittävien tietosuojakysymysten parissa. Lisäksi Mari-Ilona osallistuu Euroopan tietosuojaneuvoston alatyöryhmätyöhön, jossa...

Lue lisää

Heidi Mäkelä

Senior Legal Counsel, Privacy & CIPP/E

Telia Finland

Heidi Mäkelä työskentelee tietosuojajuristina Telia Finlandin lakiasioissa. Mäkelä vastaa henkilötietojen käsittelyyn ja luottamuksellisen viestinnän suojaan liittyvistä linjauksista sekä toimii online-,...

Lue lisää

Kim Parviainen

Counsel, asianajaja

Asianajotoimisto Castrén & Snellman

Lue lisää

Riikka Turunen

Director, Data Protection & Privacy

Sanoma Oyj

Lue lisää

Ohjelma 11.-12.5.2023

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Seminaarin avaus ja johdatus seminaaripäivien aiheeseen

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

9.15 Informointivelvoitteen täyttäminen

  • Millainen on hyvä tietosuojakuvaus?

Heidi Mäkelä, Senior Legal Counsel, Telia Company

10.10 Keskustelua ja tauko
10.30 Rekisteröidyn oikeudet ja valvontaviranomaisen rooli henkilötietojen käsittelyssä

Mari-Ilona Korhonen, Ylitarkastaja, Tietosuojavaltuutetun toimisto

11.30 Kysymyksiä ja keskustelua
11.45 Lounas
12.45 HARJOITUS: Tietoturvaloukkaukset ja niistä ilmoittaminen

Riikka Turunen, Director, Data Protection & Privacy, Sanoma Oyj

14.00 Keskustelua ja iltapäiväkahvi
14.20 Harjoituksen purku

Riikka Turunen, Director, Data Protection & Privacy, Sanoma Oyj

15.45 Keskustelua päivän teemoista ja ensimmäisen seminaaripäivän päätös

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

16.00 Seminaaripäivä päättyy
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Kertaus edellisen päivän teemoista

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

9.15 Yksilön oikeudet ja niiden käyttäminen – tarkastuspyyntöihin vastaaminen

Niina Harjunheimo, Chief Privacy Officer, SOK

10.30 Keskustelua ja kahvitauko
11.00 Kansainväliset tietojen siirrot

Jari Alvinen, Director, Head of Compliance, Nokia Technologies

12.15 Lounas
13.15 Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Kim Parviainen, Asianajaja, Asianajotoimisto Castren & Snellman Oy

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

14.30 Keskustelua ja iltapäiväkahvi
14.50 Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät viranomaisprosessit ja oikeudenkäynnit

Kim Parviainen, Asianajaja, Asianajotoimisto Castren & Snellman Oy

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

                  

Keskustelua päivän teemoista ja loppuyhteenveto

Eija Warma-Lehtinen, Asianajaja, LL.M., CIPP/E, Castrén & Snellman

16.00 Seminaarin päätös
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin

Hinnat

Yksityinen sektori (etuhinta 11.3. asti) (norm. 1395 €)1295 €
Julkinen sektori (etuhinta 11.3. asti) (norm. 1046 €)996 €
Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 11.3. asti) (norm. 1046 €)996 €
Striimi, yksityinen sektori (etuhinta 11.3 .asti) (norm. 1395 €)1295 €
Striimi, julkinen sektori (etuhinta 11.3. asti) (norm. 1046 €)996 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen (etuhinta 11.3. asti) (norm. 1046 €)996 €

Hintaan lisätään alv 24%. Paikan päällä osallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripäivän aikana. Striimiosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä striimin katseluoikeuden kolmen päivän ajan seminaarin jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Anne Åkerberg

Anne Åkerberg

Koulutuspäällikkö

anne.akerberg@almamedia.fi

050 438 0979

Paikka

Helsinki