Millaisia ratkaisuja tietosuojahaasteisiin on löydetty?

Uudet teknologiat ja kansainvälinen toimintaympäristö tuovat mahdollisuuksia, mutta myös haastavat tietosuojan.  Samaan aikaan tietosuoja-asetuksen sovelluskäytännöt kehittyvät ja Euroopan tietosuojaneuvoston linjaukset yhdenmukaistavat tulkintoja. Tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanon tehostuessa sen vaikutukset laajenevat maailmanlaajuisesti.

Tietosuojapäivä 2021 kokoaa jälleen tietosuojan ammattilaiset yhteen. Jakamalla osaamista ja hyviä käytäntöjä saavutamme kilpailuetua.

Kansainvälinen Tietosuojapäivä 28.1. nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä yhteisen eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön soveltamisesta sekä antaa työkaluja käytännön tietosuojatyöhön.

Tietosuojavaltuutetun toimisto ja Alma Talent kutsuvat sinut Tietosuojapäivään 2021 kehittämään tietosuojatyötä ja löytämään ratkaisuja yhdessä!

 

Miksi osallistua?

 

Opit uusia näkökulmia tietosuojan kansainvälisesti arvostetuilta ammattilaisilta

Kuulet, miten alan kokeneet toimijat ovat ratkaisseet tietosuojaan liittyvät kysymykset omassa organisaatiossaan

Tutustut tietosuojan tulevaisuuden näkymiin ja uusimpiin linjauksiin Suomen ja EU:n tasolla

Voit osallistua keskusteluun, jakaa kokemuksiasi ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa

 

UUTTA

Tietosuojapäivä toteutetaan etänä

Asiantuntijoina

Tietosuojavaltuutetun toimisto

 

Anu Talus toimii tietosuojavaltuutettuna. Aiemmin Anu on toiminut apulaistietosuojavaltuutettuna ja ratkaissut pääasiassa yksityiseen sektoriin ja valtioiden rajat ylittävään henkilötietojen käsittelyyn liittyviä asioita. Anu on työskennellyt myös muun muassa oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena ja EU-erityisasiantuntijana.

”Ihmisten elämä tapahtuu nykyään entistä enemmän digitaalisessa maailmassa, ja yhteiskunta digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla. Tietosuoja on keskeinen osa tätä muuttuvaa maailmaa. Uskon, että tulevaisuudessa kansainvälinen yhteistyö on entistäkin tärkeämpi osa tietosuojavaltuutettujen työtä”.

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Asianajaja Eija Warma-Lehtinen vastaa henkilötietojen käsittelyyn, yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen hoitamisesta Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä ja hän on yksi harvoista suomalaisista asianajajista, joka on erikoistunut pelkästään tämän alan toimeksiantojen hoitamiseen. Usean vuoden kokemus, laaja-alainen kansallinen ja kansainvälinen alan tuntemus sekä työkokemus tietosuojavaltuutetun toimistosta tekevät Eijasta arvostetun tietosuoja-osaajan.

Dr Anna Zeiter

Chief Privacy Officer

eBay Inc., Switzerland

Dr. Anna Zeiter on eBay Inc:n tietosuojajohtaja. Anna luennoi säännöllisesti kansainvälisissä tietosuojakonferensseissa, opettaa yliopistoissa (esim. Bernin yliopistossa, Geneven yliopistossa, Göttingenin yliopistossa ja Stanford Law Schoolissa) ja julkaisee artikkeleita ajankohtaisista tietosuojakysymyksistä. Vuonna 2020 Anna nimitettiin IAPP: n hallituksen jäseneksi Yhdysvalloissa ja Irlannin Tech DPO -verkoston komitean jäseneksi. Tämän lisäksi Anna on Maailman talousfoorumin digitaalisten muutosten työryhmän jäsen.

Ralf Sauer

Deputy Head of Unit for International Data Flows

European Commission

Ralf Sauer toimii oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosaston kansainvälisen tietosuojayksikön (C.4 International Data Flows and Protection) apulaispäällikkönä. Hän vastaa yksikön päällikön kanssa koko yksikön toiminnasta, joka kattaa tietovirrat sekä kaupallisiin tarkoituksiin että lainvalvontayhteistyön alalla. Yksikön tavoitteena on helpottaa kansainvälisiä ​​tiedonsiirtoja varmistamalla samalla korkeatasoinen tietosuoja. Yksikkö vastaa myös kansainvälisten tietojensiirtomekanismien osalta Euroopan komission poliittisesta työstä. Ralf on yksi EU: n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shieldin keskeisistä neuvottelijoista.

Jari Alvinen

Director, Head of Compliance

Nokia Technologies

Lue lisää

Hanna Lankinen

Chief Privacy Officer

OP Ryhmä 

Hanna Lankinen toimii tietosuojan tiimipäällikkönä OP Ryhmässä ja johtaa tietosuojan asiantuntijaorganisaatiota. Hän ohjaa digitaalisen liiketoiminnan ja älykkäiden palveluiden kehittämistä tietosuojan...

Lue lisää

Jarno Limnéll

Toimitusjohtaja, Professori, Sotatieteiden tohtori

Jarno Limnéllissä yhdistyy teoria ja käytäntö, sillä hän työskentelee sekä akateemisessa maailmassa professorina Aalto-yliopistossa ja dosenttina kolmessa yliopistossa että toimitusjohtaja...

Lue lisää

MEP Miapetra Kumpula-Natri

MEP

Euroopan parlamentti

Miapetra Kumpula-Natri on toisen kauden Euroopan parlamentin jäsen, joka edustaa S&D-ryhmään ja Suomea. Miapetra on Europarlamentin tekoälyerityisvaliokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja. Lisäksi...

Lue lisää

Hannu Partanen

Lawyer, DPO, CIPP/E

Supercell

Hannu Partanen on peliyhtiö Supercellin teknologiajuristi ja tietosuojavastaava. Tietosuojan lisäksi hänen osaamisalueisiinsa kuuluu IP-, sopimus, markkinointi- ja yhtiöoikeudelliset asiat. Hän...

Lue lisää

Kimmo Rousku

pääsihteeri, julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä VAHTI, Chief Special Expert

Digi- ja väestötietovirasto

Kimmo Rousku on laaja-alainen digitalisaatiolla avulla tapahtuvan toiminnan muuttamisen, ICT- sekä turvallisuuden eri osa-alueiden asiantuntija sekä tietokirjailija. Kimmolla on yli...

Lue lisää

Riikka Turunen

Director – Data Protection & Privacy

Sanoma Oyj

Lue lisää

Ohjelma

 

 

  Tietosuojapäivä 2021

28.1.2021

 

 

  Tietosuojapäivän juontajana

 

Eija Warma-Lehtinen

 

asianajaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

9.15 Tervetuloa, etäyhteys aukeaa

 

9.30 Tietosuojapäivän avaus

 

MEP Miapetra Kumpula-Natri

Euroopan parlamentti

 

9.50 Millaiseen teknologian ja turvallisuuden maailmaan olemme matkalla?

 

Jarno Limnell

toimitusjohtaja, professori, sotatieteiden tohtori

 

10.20 Me ratkaisemme #yhdessä, mihin suuntaan #tietoturva ja #luottamus kehittyvät vuonna 2021

  • vuosiennusteet povaavat vuodesta 2021 todella huolestuttavaa tietomurtojen ja muiden digimaailman loukkausten ja häiriöiden osalta, miten meidän tulisi tähän varautua ja kuinka me päihitämme ennusteet?

 

Kimmo Rousku

pääsihteeri, julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä VAHTI, Chief Special Expert, Digi- ja väestötietovirasto

 

11.00 Tauko  
11.30 International data transfers and the implications of the CJEU ruling Schrems II (C-311/18) and Brexit

 

Ralf Sauer

European Commission

Deputy Head of Unit for International Data Flows

 

Esitys pidetään englanniksi.

12.15 Lounastauko
13.15 Privacy KPIs – How To Measure Your Privacy Program

  • What are Privacy KPIs
  • How to measure them
  • How to use them
  • How to communicate them
  • Practical examples

 

Dr Anna Zeiter

Chief Privacy Officer

eBay, Switzerland

 

Esitys pidetään englanniksi.

 

 

14.15 Suomalaisyrityksen kokemuksia kansainväliseltä sopimuskentältä

 

Hannu Partanen

DPO, Supercell

 

 

14.50  Henkilötietojen käsittelyperusteet ja roolitus  julkisella sektorilla

 

15.30 Tauko
15.50 Päätösklinikka

 

Yleisö äänestää kuvitteellisen tapauskuvauksen pohjalta eri vaihtoehdoista.  Äänestyksen jälkeen pohdintaprosessia ja punnintoja eri ratkaisuvaihtoehtojen taustalla avataan kokeneiden ammattilaisten johdolla.

 

 

 

Hanna Lankinen

Chief Privacy Officer

OP Ryhmä

 

Jari Alvinen

Director, Head of Compliance

Nokia Technologies

 

Riikka Turunen

Director, B2B Digital Business at Sanoma Media Finland

 

 

 

17.00 Päätössanat ja katsaus tulevaan

 

Anu Talus

uusi tietosuojavaltuutettu

tietosuojavaltuutetun toimisto

 

   

 

 

 

 

Hinnat

Etäosallistuminen, normaalihinta490 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät digitaaliset materiaalit.

Yhteyshenkilöt

Ann-Marie Söderholm

Koulutuspäällikkö, CIPP/E

ann-marie.soderholm@almamedia.fi

050 570 4957

Paikka

Etäosallistuminen

Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Etäosallistuminen ei vaadi sinulta asennuksia koneelle, vaan pelkkä internetyhteys riittää. Kaikille etäosallistujille lähetämme henkilökohtaisen kutsulinkin koulutukseen. Kyseessä on livestriimaus, joka on katsottavissa vielä kolmen päivän ajan seminaarin jälkeen. Striimiosallistuminen on henkilökohtainen.