Sertifioi tietosuojaosaamisesi

Privacy Pro -koulutus valmentaa sinut kansainvälisen tietosuojayhteisön IAPP:n CIPP/E- ja CIPM -sertifiointikokeisiin.

 

International Association of Privacy Professionals (IAPP) on maailman suurin tietosuoja-ammattilaisten järjestö, jonka tehtävänä on kehittää tietosuoja-asiantuntemusta maailmanlaajuisesti. IAPP:n tietosuojasertifioinnit täyttävät kansainvälisesti tunnustetun ISO 17024: 2012 vaatimusstandardin.

 

 

CIPP/E-sertifikaatti (Certified Information Privacy Professional, Europe) on maailman ensimmäinen tietosuoja-asiantuntijoiden sertifikaatti. CIPP/E-sertifiointi edellyttää asiantuntijalta sekä laajojen tietosuoja-asiakokonaisuuksien että tietosuojalainsäädännön ja sen soveltamiskäytäntöjen perusteellista hallintaa.

 

 

 

Mitä opit?

  • Johdatus eurooppalaiseen tietosuojaan ja lainsäädäntökehykseen
  • Henkilötieto käsitteenä, pseudonyymisoidut henkilötiedot ja anonymisointi sekä erityiset henkilötietoryhmät
  • Rekisterinpitäjän ja käsittelijän roolit ja vastuut
  • Henkilötietojen käsittelyä ohjaavat periaatteet ja käsittelyperusteet
  • Rekisteröidyn oikeudet
  • Informointivelvoitteet
  • Kansainväliset tietojen siirrot
  • Compliance -vaatimukset
  • Tietoturva
  • Osoitusvelvollisuus – periaatteet, vaikutustenarviointi, käsittelykuvaukset ja tietosuojavastaavan rooli ja tehtävät
  • Viranomaiset ja valvonta

 

 

CIPM (The Certified Information Privacy Manager) -sertifikaatti antaa sinulle valmiudet kehittää ja organisoida tietosuojaa omassa organisaatiossasi. Opit, kuinka organisaatiosi tarpeista lähtevä kokonaisvaltainen tietosuojaohjelma rakennetaan, ja kuinka ohjelmaa ylläpidetään ja kuinka sitä johdetaan koko sen elinkaaren ajan.

 

 

 

Mitä opit?

  • Johdatus tietosuojaohjelman hallintaan
  • Tietosuojaohjaus
  • Lainsäädäntökehys
  • Tietojen arviointi ja kartoitus
  • Politiikat ja ohjeistukset
  • Rekisteröidyn oikeuksien huomioon ottaminen
  • Koulutus ja tietoisuus
  • Tietojen suojaaminen ja turvaaminen
  • Suunnitelma tietomurtojen varalle
  • Tietosuojaohjelman mittaaminen, monitorointi ja auditointi

 

 

Koulutuksen hintaan kuuluvat sertifiointikokeet voit suorittaa vuoden sisään koulutuksesta. Kokeita järjestetään Pearson VUE -testikeskusten tiloissa eri puolella Suomea. Nyt voit suorittaa myös sertifiointikokeet etänä. Voit suorittaa kokeen itsellesi sopivana ajankohtana. Pearson VUE:n toimistomaksu (65€) ei sisälly kokeen hintaan.

Koulutuksen materiaalit ja sertifiointikoe ovat englanniksi, opetus pidetään suomeksi.

 

Voit valita myös yksittäiseen sertifikaattiin valmistavan CIPP/E tai CIPM -valmennuksen.

Ilmoittaudu yksittäiseen sertifikaattivalmennukseen ja lue lisää:

Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) 4.–5.2.

Certified Information Privacy Manager (CIPM) 11.–12.3.

 

 

CIPP/E -kurssin valmentaja

Heikki Tolvanen

Chief Legal Engineer

PrivacyAnt Oy

 

Heikki Tolvasella on laajaa kokemusta niin tietojenkäsittelystä ja koodaamisesta kuin juridiikasta. Hän on työskennellyt sekä rekisterinpitäjien että henkilötietojen käsittelijöiden palveluksessa. Heikki toimii Chief Legal Engineerinä PrivacyAntillä, joka tarjoaa tietosuojan hallinnointialustaa erilaisille organisaatiolle. Heikillä on perusteellinen ymmärrys eri maiden sekä eurooppalaisesta tiesuojasääntelystä, tietosuojaohjelmien organisoinnista ja johtamisesta ja keskeisistä tietosuojakäytännöistä. Ennen siirtymistä PrivacyAntille, Heikki vastasi kahden suuren yrityksen Fortumin ja S-Groupin tietosuojaohjelmien kehityksestä, johtamisesta ja toteutuksesta.

”Erittäin osaava ja asiantunteva kouluttaja. Persoonallinen ote koulutuksen vetämisessä, joka teki muutoin pitkistä päivistä ja vaikeasta aiheesta mielenkiintoisen ja keskittymisen pysymään itse asiassa. Havainnollisti hyvin käsiteltäviä aihepiirejä esimerkkien avulla.”

”Myös materiaalien ulkopuolelta Heikiltä löytyneet case-esittelyt olivat mielenkiintoisia ja tukivat koulutusmateriaalia/koulutusta.”

”Selvästi erittäin perillä tietosuojan ajankohtaisista asioista, toi syvyyttä IAPP:n materiaalipakettien tietoihin ja avasi kiitettävästi mm. evästeasioita.”

”Aivan paras ihana Heikki <3 Niin älyttömän kova tietotaito, kaikki vastaukset kuin apteekin hyllyltä ja kaikki keissit osasi ulkoa etu- ja takaperin. Myös erittäin mielenkiintoinen ja hauska luennoitsija, jaksoi hyvin kuunnella neljä päivää ja olisi jaksanut vielä pidempäänkin.”

CIPM -kurssin valmentaja

Mikko Viemerö

CIPP/E, CIPM, CIPT

Tietosuojavastaava

Finnair Oyj

 

Mikko on sertifioitu tietosuojan ja tietoturvan ammattilainen sekä kokenut kouluttaja. Yli kymmenen vuoden työuransa aikana Mikko on kartuttanut kokemusta tietosuojan hallinnoinnista niin inhouse-näkökulmasta kuin konsultin roolissakin. Finnairissa hän on toiminut tietosuojavastaavana vuodesta 2018. Työtehtäviin kuuluu mm. tietosuojaohjelman hallinnointi, riskiarvioinnit, tietovuotojen hallinta sekä sisäiset koulutustehtävät.

”Erilainen näkökulma asiaan ja osasi myös kertoa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti asioista.”

 

”Rauhallinen ja selkeä ulosanti ja viesti tuli perille hyvin.”

 

”Mikko oli asiantunteva ja osaava kertomaan sisällöstään. Hänen huomiot ja esimerkit olivat loistavia.”

 

”Sopivan käytännönläheinen lähestymiskulma asiaan.”

Ohjelma

 

 

8.30 – 9.00 Enrolment and morning coffee
9.00 Welcome! Start of the training day
10.30 – 10.45 Coffee break
12.00 – 13.00 Lunch
14.15 – 14.30 Afternoon coffee
16.00 Summary and closure of the training day
Data Protection Laws
  • Privacy versus data protection
  • Types of privacy
  • The European Union and the Council of Europe
  • The Charter of Fundamental Rights of the EU and the European Convention on Human Rights
  • The Court of Justice of the EU and the European Court of Human Rights
  • Data protection: dawn of a new age (1950s–1980s)
  • The privacy tug of war (right to privacy vs. freedom of speech)
  • Data protection laws; an evolving harmonised approach: 1980–2015
  • EU institutions
  • Data Protection Directive and the GDPR
  • The interplay between the ePrivacy
  • Directive and the GDPR
Personal Data
  • Four-step test (to identify personal data)
  • Anonymous and pseudonymous data
  • Special categories of data
Controllers and Processors
  • Data protection roles
  • Controller definition
  • Joint controller definition
  • Processor definition
  • Processor contracts
Processing Personal Data
  • Definition of data processing
  • Processing principles
  • Territorial scope of the GDPR
  • Material scope of the GDPR
  • Lawful grounds for processing
  • Consent
  • Consent from children
  • Legitimate interests
  • Special categories
Data Subject´s Rights
  • Access
  • Rectification
  • Data portability
  • Erasure and the right to be forgotten
  • Restriction of processing
  • Right to object to processing
  • Profiling and decisions based on automated processing
Information Provision Obligations
  • Definition of privacy notice
  • Transparency principle
  • Direct collection
  • Indirect collection
  • Layered online privacy notices
International Data Transfers
  • Definition of adequacy
  • Adequacy decisions
  • Brexit
  • Appropriate safeguards
  • Binding corporate rules
  • Derogations
  • Restrictions
  • Information from controllers to data subjects

 

Compliance Considerations
  • Processing employee personal data
  • Surveillance
  • Direct marketing
  • Internet technology and communications
Security of Processing
  • Security vs. data protection
  • Attributes of security controls
  • What does the GDPR say?
  • Protection mechanisms
  • The controller-processor relationship
  • Data breach notification
  • NIS Directive
Accountability
  • Definition of accountability
  • Data protection by design and data
  • protection by default
  • Data protection impact assessment
  • Data protection policy
  • Controller and processor records
  • Role of the DPO
  • Tasks and responsibilities related to the DPO
  • Obligation to designate a representative in the EU
Supervision and enforcement
  • The SA role
  • SA powers
  • SA procedures
  • The European Data Protection Board
  • The European Data Protection
  • Supervisor
  • Remedies, liabilities and penalties
  • Administrative fines

 

 

 

8.30 – 9.00 Enrolment and morning coffee
9.00 Welcome! Start of the training day
10.30 – 10.45 Coffee break
12.00 – 13.00 Lunch
14.15 – 14.30 Afternoon coffee
16.00 Summary and closure of the training day
Introduction to privacy program management
  • Data life cycle management
  • Case study: The Landscape of Privacy Program Management
  • Privacy program manager responsibilities
  • Accountability
  • Privacy across the organization
  • Additional privacy program stakeholders
Privacy governance
  • The organization’s view of privacy
  • Privacy vision
  • Program scope and charter
  • Privacy strategy
  • Privacy governance models
  • Structuring the privacy team
  • The DPO
  • Receiving buy-in for a privacy program
  • Privacy program framework
  • Policy life cycle
  • Keeping a record of ownership
  • Ongoing involvement of key functions
  • Internal audit and risk management functions
  • Privacy tech vendors
  • Governance, risk management and compliance (GRC)
Applicable laws and regulations
  • Case study: One Earth Medical grows by acquisition
  • Privacy around the world
  • GDPR overview
  • Common elements across jurisdictions
  • Privacy law by industry
  • Understanding the regulatory environment
  • International data transfers
  • Balancing privacy with organizational strategy
  • External privacy organizations
Data assesments
  • Data inventory and mapping
  • Sample gap analysis
  • Privacy assessment
  • Risk assessment
  • PIA
  • Assessment in practice
  • Attestation
  • Physical assessment
  • Vendors
  • Mergers, acquisitions and divestitures
Policies
  • Communication
  • Qualities of an effective policy
  • Privacy policy components
  • Acceptable use policies
  • Information security policies
  • Procurement
  • HR policies
  • Data retention and destruction policies
  • Implementing policies
  • Closing the loop
Data subject rights
  • Case study: Selling AtlantiPulse services to other companies
  • Privacy notice
  • Choice and consent
  • Opt-in vs. opt-out
  • Privacy notice for children and consent
  • Withdrawals of consent
  • Access and rectification
  • EU-specific rights
  • Handling complaints
Training and awareness
  • Consequences of inadequate privacy and awareness programs
  • Training AND awareness
  • Communicating: Training and awareness methods
  • Awareness: Operational actions
  • Who needs training?
  • Creating a privacy training program
Protection personal information
  • Case study: AtlantiPulse causes a privacy problem
  • Information security: Practices
  • Information security: Confidentiality, integrity, availability
  • Information security control types and categories
  • Administrative controls
  • Information security access controls
  • Security policies
  • Privacy by design
  • Data protection by design and default
  • Privacy by design: GDPR principles
  • Privacy risk models and frameworks
  • Privacy risks: Solove’s taxonomy of privacy
  • Privacy design strategies
  • Data protection by design and default: Why is it important?
  • Information security: How do privacy and security intersect?
  • Evaluating security and privacy controls
  • Keeping up with disruptive technologies
Data breach incident plans
  • What’s at risk?
  • How do breaches occur?
  • Security incident vs. breach
  • Liability
  • Incident preparedness
  • Training and awareness
  • Creating an incident response plan
  • Response team activities
  • Breach detection
  • Breach response
  • Internal and external announcements
  • Investigating a breach
  • Reporting obligations
  • Recovering from a breach
  • Quantifying the cost
  • Benefitting from a breach
  • Case study: Data breach at AtlantiPulse
Measuring, monitoring and auditing program performance
  • Metrics
  • Intended audience
  • Metric owner role
  • Analyzing metrics
  • Monitoring
  • Continuous monitoring
  • Forms of monitoring
  • Auditing privacy
  • Types of audits
  • Periodic review process

 

 

 

Hinnat

Yksityinen sektori4000 €
Julkinen sektori3500 €
Lakimiesliiton jäsen3500 €
Striimi, yksityinen sektori4000 €
Striimi, julkinen sektori3500 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen3500 €

Hintoihin lisätään alv 24 %. Koulutuksen hintaan sisältyvät digitaaliset materiaalit ja yksi osallistuminen sertifiointikokeeseen. Kokeeseen tulee osallistua vuoden sisällä koulutuksesta. Lähikoulutuksen hintaan sisältyvät myös kahvi- ja lounastarjoilut.

Yhteyshenkilöt

Ann-Marie Söderholm

Koulutuspäällikkö, CIPP/E

ann-marie.soderholm@almamedia.fi

050 570 4957

Helsinki