Kuule ajankohtainen oikeuskäytäntö ja optimaaliset ratkaisut sukupolvenvaihdokseen

Sukupolvenvaihdos ei tarkoita pelkästään yrityksen kertaluopumista, vaan yritysten sukupolvenvaihdos on pidempiaikainen ja monivaiheinen kokonaisuus. Tämän suunnittelu on tärkeää aloittaa riittävän ajoissa ennen varsinaista yritystoiminnan siirtoa.

Seminaarissa perehdytään osakeyhtiöiden sukupolvenvaihdoksiin tuloverotuksen sekä perintö- ja lahjaverotuksen näkökulmasta. Tulet kuulemaan eri vaihtoedot yrityksen myynnistä, lahjoittamisesta tai yritysjärjestelyjen hyödyntämisestä osana sukupolvenvaihdosta. Seminaarissa haetaan myös verotuksen näkökulmasta mahdollisimman optimaalisia vaihtoehtoisia ratkaisuja. Kuulet ajankohtaisen oikeuskäytännön ja Verohallinnon ohjeistuksen. Myös yrityksen arvostus on yksi päivän teemoista. Päivän aikana käsitellään myös sijoitusyhtiöiden ja arvopaperikauppaa harjoittavien yhtiöiden sukupolvenvaihdos verohyöty huomioiden.

Seminaari on käytännönläheinen ja perustuu toteutettuihin sukupolvenvaihdoksiin. Päivä on suunnattu laajasti eri yrityksille, niiden toimialasta riippumatta. Se sopii kaikille yrityksille ja niiden omistajille sekä neuvontaa antaville asiantuntijoille.

Päivän asiantuntijoina toimivat Tax Partner Ilkka Lahti ja Tax Partner Henri Heikkonen, HL Tax&Legal Oy.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi somessa: #onnistunutsukupolvenvaihdos #almatalentkoulutus #lakikoulutus@Alma_Talent 

Puhujat

Ilkka Lahti

Tax Partner

HL Tax&Legal Oy

 

Ilkalla on vuosikymmenien kokemus virkamiehenä toimimisesta niin eduskunnassa, valtiovarainministeriössä kuin Verohallinnossakin. Ilkka on ollut mukana verolainsäädännön valmistelussa, verotuksen työryhmissä sekä...

Lue lisää

Henri Heikkonen

Tax Partner

HL Tax&Legal Oy

 

Henri on työskennellyt vuosia omistajayrittäjien neuvonantajana verotuksen ja liiketoiminnan ratkaisumallien parissa. Tämän kokemuksen ansioista hän osaa selittää monimutkaisetkin verotuksen koukerot...

Lue lisää

Ohjelma 12.10.2022

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu seminaaripaikalla
8.50 Etäyhteys avautuu etäosallistujille
9.00 Tervetuloa seminaariin!

Perintö- ja lahjaverotuksen sukupolvenvaihdos

 • Huojennuksen edellytykset
 • yrityksen käyvän arvon määritys
10.15 Kahvitauko
10.30 Tuloverotuksen verovapauden edellytykset 

 • Yrityksen myynti läheisille
  • verovapauden edellytykset
 • Vaihtoehtona omien osakkeiden hankinta
  • verotuksessa hyväksyttävät tilanteet
12.00 Lounas
13.00 Yritysjärjestelyt sukupolvenvaihdoksen välineenä

 • yritysmuodon muutos
 • jakautuminen
 • liiketoimintasiirto
 • osakevaihto
14.10 Hyvinvointitauko 

Tauon aikana järjestetään noin 5 minuutin mittainen niska-hartia-alueen jumppa. Sopii niin paikan päällä kuin etänä osallistuville.

Tauon ohjaa:
Lifted 

14.30 Eri vaihtoehdot tapausten valossa
16.00 Seminaari päättyy
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Hinnat

Yksityinen sektori845 €
Julkinen sektori633 €
Lakimiesliiton jäsen633 €
Striimi, yksityinen sektori845 €
Striimi, julkinen sektori633 €
Striimi, Lakimiesliiton jäsen633 €

Hintaan lisätään alv 24%. Paikan päällä osallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä kahvi- ja lounastarjoilut seminaaripäivän aikana. Striimiosallistuminen sisältää sähköiset materiaalit sekä striimin katseluoikeuden kolmen arkipäivän ajan seminaarin jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Kirsi Antola

Projektipäällikkö

kirsi.antola@almamedia.fi

040 342 4552

Paikka

Radisson Blu Royal

Runeberginkatu 2

00100 Helsinki

Hotelli sijaitsee Helsingin keskustassa, Kampin liikekeskuksen naapurissa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääovista, josta opasteet ohjaavat aulasta oikealle kokoustiloihin.

Julkiset kulkuvälineet
Helsingin linja-autoasema ja metroasema ovat kadun toisella puolella ja rautatieasemallekin on matkaa vain noin 500 metriä. Katso lisää pääkaupunkiseudun julkisesta liikenteestä  reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla
Radisson Blu Royal Hotel sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, Kampin liikekeskuksen naapurissa. Hotellissa on maksullinen pysäköintihalli.  Katso  pysäköintiohje täältä.

Majoitus
Olemme neuvotelleet erikoishinnat alla oleviin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Talentin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.

 

 • Radisson Blu -hotellit ja SOKOS-hotellit: alennus -11 % Flex-hinnasta
 • Clarion Hotellit: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta