Sammio

Ota etäopiskelu haltuun – viisi vinkkiä joiden avulla onnistut varmasti

Annu Schroderus

Blogi > Ota etäopiskelu haltuun – viisi vinkkiä joiden avulla onnistut varmasti

Luo itsellesi onnistunut etäopiskelukokemus

Organisaatiot siirtyvät parhaillaan ryminällä verkkoon ja myös koulutuksiin osallistutaan ahkerasti etänä. Monet pääsevätkin nyt kokeilemaan ensimmäistä kertaa pienryhmäkoulutusta verkon kautta. Etäopiskelu tuo mukanaan vapautta ja vastuuta: etäosallistumisen avulla säästyt esimerkiksi matkustamasta ruuhka-aikana, mutta toisaalta vastaat itse sopivan koulutustilan järjestämisestä.

Etänä tai paikan päällä opiskelu eivät kuitenkaan lopulta eroa toisistaan kovinkaan paljoa. Molemmissa opiskelumuodoissa tieto liikkuu osallistujien ja kouluttajan välillä, keskustelut sujuvat hyvin ja yhteistyöskentelyyn löytyy useita erilaisia työvälineitä ja -tapoja.

Mikäli etäopiskelu ei vielä ole itsellesi tuttua, nyt on hyvä hetki lähteä kokeilemaan. Liikkeellä on nimittäin runsaasti myös muita ensikertalaisia, joten et ole tilanteessa yksin. Myös omalla valmistautumisella voi vaikuttaa onnistuneeseen etäopiskelukokemukseen.

Nappaa tästä viisi hyödyllistä vinkkiä onnistuneen etäopiskelukokemuksen luomiseen!

1.Huolehdi tekniikka kuntoon etukäteen

Tarkasta erityisesti verkkoyhteyden toimivuus sekä varaudu kuulokemikrofonilla. Mikäli mahdollista, käytä langallista verkkoyhteyttä langattoman sijaan. Voit myös esimerkiksi testata kuulokkeiden toimivuutta soittamalla videopuhelun kollegallesi; samalla vaihdatte näppärästi myös kuulumiset! Koulutuspäivänä liity linjoille hyvissä ajoin. Huomaat heti, mikäli esimerkiksi mikrofonisi ei toimi ja ehdit tarvittaessa keksiä varasuunnitelman.

2.Motivoi itsesi osallistumaan

Kirkasta itsellesi, miksi osallistut koulutukseen ja mitä haluaisit oppia. Etäosallistujan ajatus harhailee usein helpommin kuin luokkahuoneessa, joten itselleen ja koulutukselle kannattaa asettaa tavoitteita. Ne motivoivat sinua keskittymään ja auttavat myös silloin, jos ajatus alkaa iltapäivällä harhailla.

3.Rauhoita digitaalinen ympäristö

Laita puhelimen ja tietokoneen ilmoitukset pois. Lupaa itsellesi, että tarkastat sähköpostin tai pikaviestit vasta tauon aikana, etkä käy jatkuvasti kurkkimassa niitä. Jokainen ilmoitus heikentää tarkkaavaisuuttasi ja vie keskittymisen pois itse aiheesta.

4.Osallistu aktiivisesti

Mikäli edessä on pienryhmäkoulutus, valmistaudu olemaan aktiivinen osallistuja. Varaudu laittamaan webkamera ainakin osaksi aikaa päälle, käyttämään mikrofonia sekä tekemään tehtäviä itsenäisesti tai ryhmässä keskustellen. Käytännössä ole siis valmis osallistumaan samoin kuten lähikoulutuksessakin.

5.Ota rennosti

Entä jos nettiyhteys katkeaa? Entä miten koulutus etenee, onko päivässä taukoja? Kouluttaja ja Alma Talentin henkilöstö auttavat sinua ja huolehtivat, että kaikki sujuu. Mikäli nettiyhteytesi katkeaa kesken kaiken, se palautuu kyllä usein pian. Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla jakaa puhelimestasi verkkoa. Ehdit myös varmasti pitämään taukoja: kouluttaja on suunnitellut päivän rakenteen myös etäkoulutuksissa. Muista ottaa rennosti ja keskittyä olennaiseen eli uuden oppimiseen; kaikki muu järjestyy kyllä.

 

Valitse laajasta koulutustarjonnastamme suosikkisi ja tule kokemaan onnistumisen ja oivaltamisen hetkiä etäopiskelun parissa!

 

Annu Schroderus

Annu Schroderus

eLearning-asiantuntija

Alma Talent Oy

Jatkuva osaamisen kehittäminen vie eteenpäin – nyt kaikki koulutukset etänä!

\"Järjestelyt onnistuivat erittäin hyvin etäyhteydellä omista ennakkoepäluuloista huolimatta.”   Alma Talent ...

Lue lisää

Ota etäopiskelu haltuun – viisi vinkkiä joiden avulla onnistut varmasti

Luo itsellesi onnistunut etäopiskelukokemus Organisaatiot siirtyvät parhaillaan ryminällä verkkoon ja myös koulutuksiin...

Lue lisää

Median ja viestinnän murros

Miten sinä pärjäät mediassa? ”Mä en tajua, miksi ylipäänsä pitää enää olla olemassa joku media? Ihan kuin se p...

Lue lisää

Case-esimerkit valottivat bottien mahdollisuuksia Chatbot Day -seminaarissa

Väitöskirjatutkija Sami Koivunen Tampereen yliopistolta osallistui Alma Talentin Chatbot Day - Robotti asiakasviestijänä ...

Lue lisää

Webinaariosallistuja, keskitytkö olennaiseen?

Webinaarien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Suosiota selittää muun muassa osallistumisen helppous, jo...

Lue lisää
Alma Talent huomioi koronaviruksen koulutuksissa

Alma Talent seuraa koronavirustilannetta tarkasti noudattaen THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme koonneet tähän keskeisempiä ohjeita yhteisen turvallisuuden takaamiseksi.

Tehdään yhdessä turvallinen tilaisuus meille kaikille!

Saapuminen tilaisuuteen
Osallistu tilaisuuteen vain terveenä. Koulutukseen ei tule tulla, jos on minkäänlaisia sairastumiseen viittaavia oireita.

Turvavälit
Pyydämme Sinua ottamaan huomioon turvavälit valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Säilytä reilu etäisyys muihin osallistujiin kaikissa tilanteissa, älä kättele tai halaa. Kokouspaikkamme huomioivat osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu.

Hygienia
Koulutustilojemme hygieniaan ja puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Olemme varanneet asiakkaidemme ja henkilökuntamme käyttöön käsidesiä ja suosittelemme pesemään käsiä tehostetusti. Halutessasi saat käyttöösi kertakäyttöisen kasvosuojan ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksemme tarjolla myös etäyhteydellä
Tarjoamme toistaiseksi mahdollisuuden osallistua kaikkiin seminaareihin ja Lakimiesliiton Koulutuksiin myös etäyhteyksin. Pienkoulutuksemme toteutetaan joko livenä tai etäkoulutuksena. Etäosallistujana kuulet ja näet kouluttajan, materiaalit sekä voit osallistua keskusteluun. Tarkemmat ohjeet etäosallistumiseen saat osallistumisvahvistuksen yhteydessä

Tarvittaessa voit kysyä lisää asiakaspalvelustamme chatissa, sähköpostilla koulutus.asiakaspalvelu@almatalent.fi tai puhelimitse 020 442 4110.